Hero image

Clang: hét platform voor jouw e-mailmarketing

E-mailcampagnes zijn een belangrijk onderdeel van een succesvolle marketingstrategie. En het lijkt zo eenvoudig: je stuurt een paar e-mails naar je contacten en voilà, meer omzet! Helaas gaat het in de praktijk niet zo makkelijk. Maar gelukkig hebben we Clang, die het gehele e-mailmarketingproces een stuk eenvoudiger maakt! 

Met Clang kun je namelijk je campagnes volledig afstemmen op jouw doelgroep. Door je campagnes ook te automatiseren heb je er bijna geen omkijken naar. Benieuwd naar de functies en voordelen van Clang? Lees dan snel verder.

Logo Hubspot

Vraag een persoonlijke demo aan

expert-eva_1.pngWe laten graag zien hoe Clang je helpt contact te houden met je doelgroep. Vraag vrijblijvend een persoonlijke demo aan en ontdek hoe je met Clang marketing- en e-mailcampagnes creëert, beheert en analyseert.

Geef hieronder aan welke datum jou het beste uitkomt. Dan nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen.
 
Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.

E-mailcampagnes creëren, beheren en analyseren

Clang is het complete marketingplatform voor e-mailmarketing. De software biedt vele functies en extensies die je meer inzicht in het gedrag van je leads en klanten geven. Dit maakt het makkelijker jouw e-mailcampagnes volledig op hen af te stemmen. Met Clang houd je altijd contact met jouw doelgroep en behaal je maximale conversie.

Campaign designer


Met Clang stel je gemakkelijk passende marketing- en e-mailcampagnes op. Door gebruik te maken van de Campaign Designer plan je je campagnes vooruit, verstuur je een automatische mailing wanneer je klanten jarig zijn of stel je alerts in voor je klanten, bijvoorbeeld om te laten weten dat een bepaalde promotie bijna is afgelopen. 

Met de designfunctie heb je overal controle over: de boodschap, de ontvanger, maar ook de timing van je e-mails. Laat campagnes herhalen, doorlopen of zet ze eenvoudig aan- en uit. Ook kun je gebruik maken van e-mailtemplates, zodat meerdere collega’s een mailing kunnen opstellen terwijl de huisstijl bewaard blijft. Om erachter te komen welke e-mailcampagne het beste resultaat oplevert, is A/B-testing ook een mogelijkheid binnen Clang.

Rapporten


Met Clang zie je meteen welke resultaten jouw campagnes hebben opgeleverd. Clang stelt namelijk verschillende rapporten voor je op, waarin je ziet hoe vaak jouw mail is geopend, hoe vaak hierin is doorgeklikt, hoeveel procent van je mailing goed is aangekomen en zelfs hoe vaak er op welke link is geklikt. 

Rapporten-5-Clang.jpg
Rapport opens/click

Om je campagnes nog inzichtelijker te maken, biedt Clang ook een koppeling met Google Analytics en je website. Hierdoor wordt informatie over bijvoorbeeld bezoekersgedrag of contactaanvragen automatisch doorgestuurd naar Clang, zodat deze data weer terug te vinden is in de rapporten. 

Profieleneditor


Clang snapt dat elke klant andere behoeften heeft. Met de zelflerende Profielen Editor van Clang maak je verschillende profielen van je doelgroep aan. In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een profiel in Clang. Hier wordt gekeken of de persoon bij een bepaalde groep hoort (bijvoorbeeld: ingeschreven voor nieuwsbrief A). Vervolgens wordt het e-mailadres geverifieerd en als laatste worden de contacten ontdubbeld.

Profieleneditor-Clang-2.pngDoor data uit verschillende bronnen, bijvoorbeeld je CRM, te combineren en te integreren, houdt de Profielen Editor een actueel en dynamisch klantprofiel bij. Op deze manier kun je je leads en klanten gepersonaliseerde e-mails sturen en zal je e-mailmarketing relevant blijven voor elke specifieke klant. Dit zal weer resulteren in een grotere ROI.

Omnichannel


Door ‘buckets’ in te stellen is het mogelijk om klanten op te vangen die bijvoorbeeld jouw mail niet hebben geopend of juist op een bepaalde link hebben geklikt. Met Clang stuur je deze klanten door naar een ander proces, waardoor ze via een ander kanaal benaderd kunnen worden. 

Zo kun je de gegevens van leads en klanten die geen (of juist wel) interesse tonen in de e-mailcampagne automatisch doorsturen naar een callcenter om nagebeld te worden. Hetzelfde principe is ook mogelijk met gepersonaliseerde brieven, door de gegevens door te sturen naar een printbedrijf. 

Implementatie van Clang door Lead Today


Naast bovenstaande functies biedt Clang nog veel meer mogelijkheden. Koppel Facebook aan Clang, zodat je de binnengehaalde leads via Facebook meteen in Clang te zien krijgt. Of gebruik BriteVerify om e-mailadressen te verifiëren, zodat zoveel mogelijk mails bij je klanten aankomen.
 
Ben je benieuwd naar wat Clang voor jou kan betekenen? Vraag dan hierboven een persoonlijke demo aan. Ben je meteen overtuigd van alle voordelen van Clang? Neem dan contact met ons op. Lead Today helpt je namelijk graag met de implementatie van de software van Clang. Samen met jou kijken we naar wie je wilt bereiken, met welke content en in welke vorm, zodat we succesvolle marketing- en e-mailcampagnes voor je kunnen instellen. 
 

De voordelen op een rijtje:

Plan campagnes vooruit, stel alerts in voor je ontvangers en verstuur automatische mailings met de Campaign Designer. Met deze functie heb je controle over de boodschap, de ontvanger en de timing.

Door gebruik te maken van vaste templates kunnen verschillende collega’s mailings verzenden, zonder dat de huisstijl verloren gaat. 
 

Met behulp van de Profielen Editor kun je je doelgroep segmenteren, waardoor je jouw boodschap zo relevant mogelijk maakt. 

De zelflerende functie houdt je klantprofiel actueel en dynamisch, door data te blijven combineren en te integreren uit verschillende bronnen, zoals je eigen CRM-platform.

Met de rapportages van Clang heb je eenvoudig inzicht in de resultaten van jouw e-mailmarketing. In één oogopslag zie je hoe vaak je e-mails zijn geopend, doorgeklikt of gebounced.

Met deze gegevens kun je jouw e-mails elke keer weer verbeteren, om zo succesvolle campagnes te creëren.

Download ons whitepaper over inbound leadgeneratie

Whitepaper Cover Om echt de vruchten te plukken van de software van Clang is een weldoordachte marketingstrategie essentieel.

Wil je weten hoe je een resultaatgerichte marketingstrategie formuleert? Download dan dit whitepaper, waarin wij een strategisch stappenplan geven om je leadgeneratie een boost te geven.
 

Help, weer een opt-in formulier! Bij het verzenden van het formulier geef je toestemming dat Lead Today jouw persoonsgegevens verwerkt om via verschillende marketingkanalen (telefoon, post, e-mail of social media) contact met je op te nemen. Maar geen zorgen, wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om en het mooiste is dat je jezelf op elk moment kunt afmelden voor onze communicatie. Meer weten? Lees dan onze privacyverklaring.

Meer weten?

Wil je weten hoe je jouw marketing een impuls kunt geven? Lees dan onze blog met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing. Hieronder alvast een selectie waarvan wij denken dat je ze interessant zult vinden!