Lead Today
  • Nieuws
  • 08 jan. 2024

Belangrijke updates voor e-mailmarketing in 2024: Wat je moet weten

Belangrijke updates voor e-mailmarketing in 2024: Wat je moet weten

Je hebt het waarschijnlijk al voorbij zien komen, maar er is een belangrijke ontwikkeling gaande op het gebied van e-mailmarketing waar we iets mee moeten.


Google heeft namelijk recent aangekondigd dat ze vanaf 1 februari 2024 de richtlijnen fors gaan aanscherpen om e-mails te verifiëren die naar Gmail-gebruikers worden gestuurd. De kans om in de spambox te belanden van een gebruiker is daardoor veel groter geworden, waardoor dit grote invloed kan gaan hebben op de resultaten van e-mailmarketingcampagnes. Vooral bij Gmail gebruikers zal het effect groot zijn, maar inmiddels heeft bijvoorbeeld Yahoo al aangegeven dat ze dezelfde regels in gaan voeren. De kans dat Microsoft gaat volgen is daardoor ook groot

 

Wat is de aanleiding voor de verscherpte richtlijnen? 

Met de verscherpte richtlijnen willen e-mailproviders de veiligheid en betrouwbaarheid van e-mails verbeteren. Met de groeiende dreiging van spam en phishing e-mails is het voor e-mailproviders essentieel om strengere maatregelen te nemen om gebruikers te beschermen.

 

Wat is het effect?

Deze updates zullen naar verwachting resulteren in een grotere kans dat e-mails van niet-geauthentiseerde bronnen in de spambox van de ontvangers belanden. Dit kan leiden tot verminderde open ratio’s en betrokkenheid bij e-mailmarketingcampagnes, waardoor je waardevolle kansen mist  om met je doelgroep in contact te komen. 

 

Wat zijn de actiepunten?

Om de negatieve impact van deze updates te minimaliseren, is het cruciaal om actie te ondernemen. Zorg ervoor dat jouw e-mailmarketingstrategie voldoet aan de nieuwe vereisten, zoals het bieden van een gemakkelijke opt-out-optie, het implementeren van e-mailauthenticatie en het monitoren van de spamclassificaties van jouw e-mails. Door deze stappen te nemen, zorg je ervoor dat jouw e-mails in de inbox van je ontvangers terechtkomen wat ten goede komt van de effectiviteit van je e-mailmarketingcampagnes.


Wil je meer weten over deze verscherpte richtlijnen en hoe ze van invloed kunnen zijn op jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op. We hebben een kant en klare oplossing die we voor je kunnen implementeren zodat je weer met een gerust hart kunt verzenden.