Lead Today
 • Online marketing
 • 05 jul. 2024

Klikfraude protectie; ben jij goed beschermd?

Klikfraude protectie; ben jij goed beschermd?

Het is een nare droom voor iedere marketeer of eigenaar; al je mediabudget opmaken aan Google Advertenties met enkel rare, niet kwalitatieve klikken als resultaat. Het spenderen van het advertentiebudget aan frauduleuze klikken is iets wat we helaas steeds vaker voorbij zien komen. Dit is weggegooid geld, omdat deze klikken vaak uitgevoerd worden door bots en dus geen enkele waarde hebben. Gelukkig is hier een oplossing voor namelijk (tromgeroffel..): klikfraude protectie! Een uitbreidingsdienst die we voor je in kunnen zetten wanneer wij je Google advertenties beheren. Waarom dit mogelijk ook voor jou interessant is? We leggen het je graag uit.

 

Wat houdt klikfraude protectie in?

Simpel uitgelegd plaatsen we als het ware een extra beschermlaag over je Google advertenties heen zodat frauduleuze klikken worden gedetecteerd en geblokkeerd. Hierdoor besteed je als adverteerder je advertentiebudget effectiever en maximaliseer je de ROI van je campagnes. 

 

Hoe werkt klikfraude protectie?

Door het inzetten van klikfraude protectie wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde algoritmen en machine learning om verdachte klikken real-time te identificeren. Een aantal belangrijke kenmerken zijn:

 

 • IP blokkering
  Met klikfraude protectie worden IP-adressen die zich schuldig maken aan frauduleuze klikken geïdentificeerd en geblokkeerd waardoor ze geen toegang meer hebben tot je advertenties.
 • Gedragsanalyse
  Door het analyseren van het klikgedrag, zoals de frequentie van klikken en de tijd die op de site wordt doorgebracht, kan klikfraude protectie bepalen of het gaat om een echte gebruiker of een bot.
 • Blacklisting
  Het systeem houdt een lijst bij van verdachte IP-adressen en apparaten, zodat deze automatisch worden geblokkeerd bij toekomstige acties.
 • Rapportage
  Klikfraude protectie geeft gedetailleerde rapportages en analyses, zodat je inzicht krijgt in de effectiviteit van je campagnes en de mate van klikfraude die wordt voorkomen. Je kunt zelfs zien hoeveel geld je hebt bespaard door het inzetten van deze tool in een bepaalde periode.

 

Voordelen van het gebruik van klikfraude protectie

 • Kostenbesparing
  Door klikfraude uit te sluiten, kun je aanzienlijk besparen op je advertentiebudget en dit geld slim herinvesteren, in bijvoorbeeld kwalitatieve klikken of het additionele kanalen en tactieken.
 • Betere campagneresultaten
  Met minder frauduleuze klikken verzamel je nauwkeurige en kwalitatieve gegevens over de prestaties van je advertenties, waardoor je slimmere keuzes kunt maken voor toekomstige campagnes.
 • Verbeterde kwaliteit van verkeer
  Door klikfraudeurs uit te sluiten, zorg je ervoor dat de mensen die je website bezoeken uit echte, geïnteresseerde bezoekers bestaat. Zo verhoog je de kans op conversie!
 • Betere conversiepercentages
  Met schoner verkeer naar je website en minder vervuilende frauduleuze klikken, is het waarschijnlijk dat je conversiepercentage verbetert. Dit betekent meer waardevolle leads, meer aankopen en interacties die écht van waarde zijn.

 

Conclusie

In het kort is klikfraude een serieus probleem wat helaas niet handmatig kan worden opgelost en iets waar zelfs Google geen oplossing voor heeft. Gelukkig wij wel! Met onze uitbreidingsmogelijkheid  ‘klikfraude protectie’ bij Google Ads, beheren en optimaliseren bieden wij  een makkelijke en efficiënte oplossing om dit probleem aan te pakken en frauduleuze klikken te voorkomen. Door te investeren in klikfraudebescherming kun je niet alleen je advertentiebudgetten efficiënter beheren, maar ook de algehele effectiviteit van je marketinginspanningen verbeteren. Het gebruik van klikfraude protectie is een verstandige stap voor elke adverteerder die serieus bezig is met het beschermen van zijn online investeringen en het maximaliseren van zijn rendement. Zo wordt kwalitatieve leadgeneratie op poten gezet?!

 

Ben je benieuwd of klikfraude protectie ook jouw advertentiebudget kan beschermen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.