Lead Today
  • Nieuws
  • 31 mrt. 2020

Werken op afstand: deze organisaties laten zien hoe 't moet

Werken op afstand: deze organisaties laten zien hoe 't moet

Werken op afstand zonder in sociale isolatie te raken

 

We weten het allemaal; corona heeft de wereld in flink op zijn kop gezet. Wel is het bewonderingswaardig om te zien hoe hard er wordt doorgewerkt en welke creatieve oplossingen worden gevonden om marketing en sales werkzaamheden voort te kunnen zetten, om even bij ons eigen vakgebied te blijven. Het is natuurlijk even niet anders. Iedereen is genoodzaakt om alternatieve manieren te vinden om zo goed mogelijk door te kunnen werken.

 

Zo worden er op grote schaal webinars georganiseerd om live evenementen te vervangen, en wordt het gebruik van videotools om contact met klanten en collega’s te onderhouden omarmd. Enerzijds komt deze manier van op afstand werken met voordelen, zoals het bijna uitsterven van de concepten reistijd en files. Anderzijds missen veel mensen toch het persoonlijke contact. Hoe behoud je het groepsgevoel binnen jouw team als iedereen thuiswerkt?


Wij vonden dat het tijd was voor een positief bericht, en daarom zetten wij de organisaties die wij eruit vonden springen met hun vindingrijkheid vandaag in het zonnetje! Misschien inspireert het jullie ook wel voor nieuwe andere creatieve oplossingen nu dat een must is. Daar gaan we:

 

 

  • Rockstars IT

Bij Rockstars IT noemen ze zichzelf thuiswerk-goeroe’s, en kunnen ze razendsnel switchen van papa of mama naar werknemer, alsof het nooit anders is geweest. Om van het thuiswerken een feestje te maken, zijn er verschillende initiatieven gestart. Zo is er iemand aangesteld om het team fit te houden door middel van online work-outs. Twee keer per week haken 50+ IT Rockstars aan voor een online Gamenight, en op vrijdag wordt er een pubquiz gedaan waar wordt gestrijd voor eeuwige roem. Één van de tips van Bart Nijskens (co-founder Rockstars IT): “Nodig elkaar geregeld uit voor een virtueel bakkie koffie , even videobellen en “luchtig” bijpraten doet wonderen! Echt waar… kan overigens ook prima met klanten, ze nemen in een keer verraderlijk vaak hun telefoon op.”

 

 

  • PharmaPartners

Om niet in sociaal isolement te raken, kun je ook in verbinding blijven met je collega’s door middel van muziek. Zo heeft Gerard van Haperen (PharmaPartners) een afspeellijst gemaakt voor zijn collega’s voor hun dagelijkse portie arbeidsvitaminen. Leuk tijdens het werk, maar ook tijdens een dagelijks rondje in de buitenlucht.

 

  • Flatland

Flatland maakt door visual thinking het thuiswerken leuk en effectief. Omwille van deze crisis houden zij nu gratis online workshops, zodat je vanuit huis of kantoor kunt leren tekenen. Hiernaast hebben zij visualizers in huis, die nu ingezet kunnen worden om tijdens jouw online meeting mee te luisteren en een visuele samenvatting te geven. Door de onderlinge afstand kan visueel denken helpen om jouw werk en ideeën te ordenen, te delen en aan te scherpen.

 

 

  • Groupmapping

Hoe werk je digitaal goed samen? En hoe zorg je ervoor dat de uitvoering soepel verloopt? Daar weten ze bij Groupmapping alles van. Aanstaande woensdag (1 april) organiseren zij een gratis Collaborative Community Event waarin zij tips en hulpmiddelen bieden om effectief samen te werken op afstand.

  • Founders Carbon Netwerk (fCN)

Netwerkclub Founders Carbon Netwerk laat een positief geluid horen door een webinar te geven over de kansen die de coronacrisis met zich meebrengt. Een positieve insteek, daar houden we van! Verder gaan zij de komende tijd aan de slag met ludieke online workshops. In deze tijden zijn mensen juist op zoek naar een netwerk om op terug te vallen, daarom sluiten ze bij fCN de week af met een digitale vrijmibo, om het groepsgevoel te blijven behouden. Want één ding is zeker, we doen het met elkaar!
 

 

  • Lead Today

Bij Lead Today zijn we ondertussen ook helemaal gewend om onze dienstverlening online uit te voeren. Zo organiseren we op vrijdag 3 april een webinar ‘Leadgeneratie in 10 stappen, waarin we concrete handvatten bieden om juist in deze tijden een succesvol leadgeneratieplan neer te zetten door corona bij de hoorns te pakken.

 

En ook wij vinden het belangrijk om in deze tijd het groepsgevoel en de sfeer erin te houden. Zo lunchen we nog steeds met elkaar, sluiten we de week op vrijdag met z’n allen af en houden we nu zelfs sportlesjes – alleen nu digitaal!

 

Tot slot zijn er veel initiatieven die ervoor zorgen dat niemand zich hoeft te vervelen en vrijmibo gewoon door kan gaan. Bestel bijvoorbeeld eens een leuke spelletjesbox (+snacks) bij Mooie Boules, of doe mee met een digitale pubquiz!

 

Hopelijk geeft dit jullie ook weer de motivatie om met z’n allen er het beste van te maken. Keep up the good work!

Wij geloven, juist nu, in de groeipotentie van organisaties en willen deze samen volop benutten door een toekomstbestendige marketing-salesmachine te bouwen.

— Robert de Boer