Lead Today
 • Bedrijfsgroei
 • 21 mrt. 2024

Boost jouw e-mailmarketing & download de checklist (voor non-profit)

Boost jouw e-mailmarketing & download de checklist (voor non-profit)

Heb je ooit stilgestaan bij de immense kracht van een goed uitgedachte e-mailmarketing strategie? In een wereld waarin onze inboxen uitpuilen met de nieuwste aanbiedingen en updates, zou je kunnen denken dat e-mailmarketing misschien zijn glans heeft verloren. Maar niets is minder waar, vooral niet voor non-profitorganisaties zoals die van jou. Vandaag nemen we een duik in de wereld van e-mailmarketing en hoe deze goudmijn specifiek voor non-profits kan worden ingezet.

 

De basis van e-mailmarketing voor non-profits

E-mailmarketing is zóveel meer dan alleen maar een berichtje sturen. Het is jouw directe lijn naar je achterban, een manier om je verhaal te vertellen, relaties op te bouwen en ja, óók om fondsen te werven. Het mooie is dat e-mailmarketing bijzonder kosteneffectief is. Dit maakt het een no-brainer voor non-profits die elke cent moeten omdraaien. Maar hoe begin je? Simpel:

 

 • Start met een schone en actuele lijst 
  Je e-mail lijst is als een goede vriend. Je moet er zorg voor dragen, hem koesteren, en af en toe laten weten dat je er bent. Zorg ervoor dat je mensen een goede reden geeft om zich in te schrijven en beloof hen waarde in ruil voor hun emailadres.
 • Ken je publiek 
  Niet iedereen is hetzelfde, en dat geldt ook voor je achterban. Segmentatie en personalisatie zijn je beste vrienden. Spreek mensen aan op basis van hun interesses en betrokkenheid bij jouw non-profit.
 • Inhoud is koning 
  Wat je zegt en ook hoe je het zegt, maakt al het verschil. Jouw e-mails moeten niet alleen informatief zijn, maar ook inspireren en aanzetten tot de gewenste actie.

Dit is maar een schrijntje van waar je op moet letten. Benieuwd naar meer? Ontdek of jouw e-mailmarketing aan alle vinkjes voldoet!

Download hier de checklijst

 

Deel je verhaal met e-mailmarketing

Elke non-profit heeft een verhaal, een missie die mensen raakt en beweegt. E-mails zijn het perfecte podium om deze verhalen te delen. Vertel ons over de levens die je hebt veranderd, de gemeenschappen die je hebt geholpen en de uitdagingen die je hebt overwonnen. Dit zijn niet zomaar verhalen, het zijn de redenen waarom mensen zoals jij elke dag opstaan om het verschil te maken. En raad eens? Mensen houden ervan om deel uit te maken van een goed verhaal.

 

Integreer e-mailmarketing in de donor journey

Bij Lead Today helpen wij je op weg om je e-mailmarketing perfect aan te laten sluiten bij je donor journey. We weten dat échte verbinding met je donateur ontstaat op het moment dat je de juiste boodschap, op het juiste moment deelt met je achterban. De beleving van de donateur per fase bepaalt welke e-mailmarketingcampagne het beste ingezet kan worden om de gewenste resultaten te bereiken. Dit met als einddoel natuurlijk het daadwerkelijk verbinden van de ideale doelgroep aan jouw organisatie. Bij Lead Today weten wij hier alles van!

Dus, ben je klaar om de kracht van e-mailmarketing te ontketenen voor jouw non-profit? Onthoud dat jouw e-mails meer zijn dan alleen letters en woorden; ze zijn een uitnodiging aan jouw lezers om deel uit te maken van iets groters. Iets bijzonders. Samen kunnen we een significant verschil maken, door de kracht van jouw missie te delen, één email tegelijk.

 

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.