Lead Today

Marketing
technologie

Met technologie jouw marketing naar een hoger plan tillen.

 

 

 

De waarde van marketingtechnologie is te beoordelen op basis van de tools en software, maar misschien nog wel belangrijker de manier waarop deze ingezet worden; sluit deze wel aan op de doelstellingen, identiteit en grootte van jouw organisatie?

Onze marketing techologie diensten

Webontwikkeling

Webontwikkeling

De website is de digitale basis van al je (online) marketingactiviteiten. De website moet kwalitatieve conversies realiseren, de doelgroep raken, een exacte vertaling zijn van de positionering én de bezoekers optimaal begeleiden door hun klantreis door een hoge gebruiksvriendelijk. Geneer kwalitatieve leads en aanvragen met een website die dit allemaal heeft. Wij weten hoe en vertellen je dit graag.
E-mailmarketing

E-mailmarketing

Een van de krachtigste marketingtactieken die vaak wordt onderschat. Het middel om effectief te communiceren met klanten en prospects, mits je de juiste strategie toepast. Bind je doelgroep aan je en versterk deze relatie met succesvolle en converterende e-mailmarketing. Wij helpen je met zowel de strategie als de implementatie.
Data kwaliteit & integraties

Data kwaliteit & integraties

Data is de basis van al je marketingactiviteiten. Op basis van kwalitatieve data kun je een kloppend klantbeeld vormen, waarmee weloverwogen keuzes kunnen worden gemaakt en waarmee doordachte optimalisaties in het marketing- en sales proces kunnen worden doorgevoerd. Met een centraal en kloppend klantbeeld hoef je geen besluiten op onderbuik gevoel te nemen. Heb je het gevoel dat je dat soms wel moet doen? Of ben je het totaaloverzicht kwijt in alle data? Onze data-experts bekijken graag samen met jou wat de beste oplossing is.
Marketing automation

Marketing automation

Marketing automation is een hulpmiddel om jouw (potentiële) klanten richting een aankoop te begeleiden, door op het juiste moment en via het juiste kanaal gepersonaliseerde en relevante content te delen. Ook draagt marketing automation bij aan het kunnen optimaliseren van de samenwerking tussen marketing en sales.
CRM

CRM

Customer Relationship Management (CRM) kan op twee manieren worden geïnterpreteerd. Je kunt het hebben over de software die wordt gebruikt om klantgegevens op te slaan, zoals Salesforce. Dit is het instrument. Het doel van zo’n CRM systeem is simpel: in contact blijven met (potentiële) klanten. Maar CRM kan ook duiden op de manier waarop een organisatie omgaat met het relatiebeheer van klanten in het algemeen.

Help mij online
een vliegende start
te maken
 


Een vliegende start maken met effectieve marketing technologie? Vraag dan een adviesgesprek aan. We vertellen je welke kanalen je het beste in kunt zetten en hoe je hiermee je doelen gaat bereiken!

Neem contact op