Lead Today

Google Grants

Slim adverteren in de zoekmachine voor non-profits

Meer donaties met Google Grants

Meer donaties werven als non-profit? Dé tool om hier een mooie basis voor te leggen is Google Grants. Met het Google Grants programma biedt Google non-profitorganisaties hulp om gratis te adverteren in de zoekmachine. Organisaties met een ANBI-status komen in aanmerking voor een account met maandelijks 10.000 dollar gratis advertentiebudget. 

Met dit budget kan een organisatie middels advertenties meer bezoekers naar de website trekken, met als gevolg meer zichtbaarheid, websitebezoekers en uiteindelijk conversies. Maar hoe richt je Google Grants in en benut je het budget vervolgens optimaal? Hier schieten wij te hulp. 

De voordelen van Google Grants

 

 • Maandelijks 10.000 dollar gratis advertentiebudget.
 • Extra bereik realiseren en andere lopende campagnes boosten.
 • Het effect is direct merkbaar in de vorm van meer bezoekers, meer naamsbekendheid of meer donaties. 
 • Net als bij Search Engine Advertising (SEA) worden je advertenties getoond bij specifieke zoekwoorden, zodat je heel gericht kunt adverteren. 
   

Waarom wij deze klus voor je klaren

Het inrichten en optimaal benutten van Google Grants is geen peanuts. Het vereist veel kennis en structurele aandacht. Google stelt namelijk meerdere eisen aan het gebruik van Grants. Je moet aan deze eisen voldoen voor het behouden van een account en het maandelijks ontvangen van het gratis advertentiebudget. Onze specialisten weten exact wat er moet gebeuren om jouw account draaiende te houden. Belangrijke factoren bij het inrichten van het account zijn structuur, zoekwoorden, advertentieteksten, doelstellingen, de meetbaarheid en het checken van alle landingspagina’s. 

Het is zaak om het budget nuttig te besteden, zodat relevant verkeer wordt gegenereerd. Wij zorgen ervoor dat het maximale resultaat wordt behaald en dat het budget zo goed mogelijk wordt benut. Daarnaast denken we proactief mee over hoe we Google Grants kunnen combineren met andere marketingmiddelen, zoals Google Ads. We nemen het beheer van jouw account met alle liefde uit handen, zoals we dit ook voor tientallen andere non-profit organisaties doen.
 

Aan de slag!

Wil jij ook zo goed mogelijk gebruikmaken van het beschikbaar gestelde budget? Wij helpen je graag. Om tot de perfecte samenwerking te komen, doorlopen wij de volgende stappen:
 

 • Google Grants account toegang & inrichting:
  Heb je nog geen Google Grants account? Dan ondersteunen wij je graag bij het aanvragen ervan. Is het account al wel toegekend? Dan checken wij de bestaande inrichting of richten we het account opnieuw voor je in. 
   
 • Opstarten campagne:
  Is het account goed ingericht? Dan kunnen we aan de slag en de campagnes live zetten. Door de campagnes structureel te beheren en op basis van de resultaten en inzichten te optimaliseren, behalen we het beste resultaat. Door effectieve campagnes te voeren, leveren we een structurele bijdrage aan jouw ambities! 

Ik wil meer donaties werven

Wil je jouw doelgroep op het juiste moment bereiken in Google? Dan gaan we direct voor je aan de slag. Op basis van jouw wensen stellen we dienstverlening op maat op. Neem contact met ons op zodat we je hier alles over kunnen vertellen. 


 

Arrow