Lead Today

Google Grants

Slim adverteren in de zoekmachine voor non-profits

Meer donaties werven als non-profit? Dé tool om hier een mooie basis voor te leggen is Google Grants. Met het Google Grants programma biedt Google non-profitorganisaties hulp om gratis te adverteren in de zoekmachine. 

Quickscan

Benieuwd hoe jij er voor staat? Vraag nu een quickscan aan:

Naam *
E-mailadres *
Bedrijfsnaam *

Meer donaties met Google Grants

Organisaties met een ANBI-status komen in aanmerking voor een account met maandelijks 10.000 dollar gratis advertentiebudget. 

Met dit budget kan een organisatie middels advertenties meer bezoekers naar de website trekken, met als gevolg meer zichtbaarheid, websitebezoekers en uiteindelijk conversies. Maar hoe richt je Google Grants in en benut je het budget vervolgens optimaal? Hier schieten wij te hulp. 

De voordelen van Google Grants

 

  • Maandelijks 10.000 dollar gratis advertentiebudget.
  • Extra bereik realiseren en andere lopende campagnes boosten.
  • Het effect is direct merkbaar in de vorm van meer bezoekers, meer naamsbekendheid of meer donaties.
  • Net als bij Search Engine Advertising (SEA) worden je advertenties getoond bij specifieke zoekwoorden, zodat je heel gericht kunt adverteren.

Slimme inzet van Google Grants

Google Grants account inrichten

Google Grants account inrichten

Heb je nog geen Google Grants account? Dan ondersteunen wij je graag bij het aanvragen ervan. Is het account al wel toegekend? Dan checken wij de bestaande inrichting of richten we het account opnieuw voor je in.

Campagnes maken

Campagnes maken

Is het account goed ingericht? Dan kunnen we aan de slag met bedenken en maken van campagnes waarna we deze live zetten.

Meetbaarheid

Meetbaarheid

Om inzicht te krijgen in het effect van de campagnes zorgen wij ervoor dat we het advertentieverkeer in Google Analytics goed instellen. Daarnaast stellen we de belangrijkste website doelen in, zodat we zien welke conversies worden behaald.

Onderhoud

Onderhoud

Na livegang houdt de online marketeer de campagne nauwlettend in de gaten. We analyseren de data, verzamelen de juiste inzichten en optimaliseren waar nodig om maximaal resultaat te behalen!

Rapportages en besprekingen

Rapportages en besprekingen

Door onze maandelijkse rapportage blijf jij op de hoogte van de behaalde resultaten en de te verrichten werkzaamheden. Daarnaast plannen we structurele meetings om de voortgang samen door te nemen.

Waarom wij deze klus voor je klaren

Het inrichten en optimaal benutten van Google Grants is geen peanuts. Het vereist veel kennis en structurele aandacht. Google stelt namelijk meerdere eisen aan het gebruik van Grants. Je moet aan deze eisen voldoen voor het behouden van een account en het maandelijks ontvangen van het gratis advertentiebudget.

 

Onze specialisten weten exact wat er moet gebeuren om jouw account draaiende te houden. Belangrijke factoren bij het inrichten van het account zijn structuur, zoekwoorden, advertentieteksten, doelstellingen, de meetbaarheid en het checken van alle landingspagina’s. 

 

Het is zaak om het budget nuttig te besteden, zodat relevant verkeer wordt gegenereerd. Wij zorgen ervoor dat het maximale resultaat wordt behaald en dat het budget zo goed mogelijk wordt benut. Daarnaast denken we proactief mee over hoe we Google Grants kunnen combineren met andere marketingmiddelen, zoals Google Ads. We nemen het beheer van jouw account met alle liefde uit handen, zoals we dit ook voor tientallen andere non-profit organisaties doen.
 

Waarom Lead Today?

meten en verbeteren.png

Structureel bijsturen op resultaat

Maandelijks worden rankings gecontroleerd en sturen wij bij waar nodig.

targeting.png

Hoog kennisniveau

Binnen Lead Today zorgen wij ervoor dat we op de hoogte zijn van de belangrijkste trends & ontwikkelingen, zodat wij deze informatie kunnen benutten in ons werk en met jou kunnen delen! 

zakelijke dienstverlening.png

Directe communicatie

Korte lijnen vinden wij bij Lead Today fijn! Zijn er relevante ontwikkelingen in jouw organisatie die van invloed zijn op ons werk? Laat het ons zeker weten. Zien wij omgekeerd andere kansen? Dan trekken wij bij jou aan de bel!

Ik wil meer
donaties werven!

 

Wil je jouw doelgroep op het juiste moment bereiken in Google? Dan gaan we direct voor je aan de slag. Op basis van jouw wensen stellen we dienstverlening op maat op. Neem contact met ons op zodat we je hier alles over kunnen vertellen. 

 

Neem contact op