Lead Today

Branding

Je merk opbouwen

Het doel van iedere ondernemer of marketeer is het aan je binden van jouw doelgroep. Een doelgroep die uiteindelijk ook daadwerkelijk je product of dienst afneemt. Om dit te realiseren, moeten je producten en je doelgroepen binnen de markt als puzzelstukjes bij elkaar passen. Is dit niet het geval? Dan kost het onnodig veel tijd en geld om groei te realiseren.

Het doel van branding is weten hoe je markt eruitziet, welke product marktcombinaties (PMC) je kan maken en hoe je per PMC beoordeelt wat de waardepropositie is, wat de klantreis is van jouw doelgroep en welke meerwaarde je de doelgroep kunt bieden. Op basis daarvan kun je een plan maken om in beeld te komen.  
 

Wat verstaan wij onder branding?

Branding behandelt de ‘waarom’ vraag achter je organisatie. De meerwaarde die jij biedt aan je doelgroep. Waarom zou jouw doelgroep een band met je willen opbouwen? Wat heb jij te bieden? Het doel is het opbouwen van een emotionele en duurzame band met je doelgroep, zonder dat het je te veel tijd en geld kost. Als je dit weet te bereiken en klanten zich automatisch gaan identificeren met jouw merk, dan weet je dat je op de goede weg bent. 

Maar hoe bouw je bij je ideale doelgroep een duurzaam merk op? Door je branding op te knippen in kleine product- en marktcombinaties, in plaats van een te brede doelgroep aan te spreken, zorg je ervoor dat je je heel gericht kunt verbinden met de juiste personen. 
 

Op welke vlakken ondersteunen we je met branding?

 

  • Het herijken van je positionering voor marketing- en sales doeleinden
  • Het bepalen van de verschillende product- en marktcombinaties 
  • Een leadgeneratie aanpak ontwikkelen per product- en marktcombinaties

Het vervolg: het verhogen van je naamsbekendheid

Staat je branding als een huis? En is alles met betrekking tot branding gereed*? Dan kun je met deze juiste basis starten met het verhogen van je naamsbekendheid.