Lead Today
 • Strategie
 • 23 mei 2024

Case PTV: De roadmap voor een succesvolle online marketingstrategie

Case PTV: De roadmap voor een succesvolle online marketingstrategie

Naast onze structurele en campagnematige ondersteuning bij het effectief beheren en inzetten van diverse online marketingkanalen, bieden wij ook strategische diensten aan, zoals het ontwikkelen van een doeltreffende online marketingstrategie.

 

Geen langdradige plannen of een dik boekwerk, maar een diepgaande duik om bestaande marketingstrategieën te optimaliseren en perfectioneren, gebruikmakend van opgedane ervaringen en nieuwe inzichten. Op deze manier kunnen we de marketinginspanningen nóg doeltreffender maken, kansen aangrijpen waardoor er sneller hoogwaardige resultaten worden behaald en groei kan worden gerealiseerd!

 

Een mooi voorbeeld is de vernieuwde online marketingstrategie die wij voor PTV Logistics hebben ontwikkeld. Binnen 6 weken hebben we PTV ondersteund bij het opstellen van een concreet en toekomstbestendig plan om hun online zichtbaarheid onder de relevante doelgroep te vergroten, structureel hoogwaardige leads te genereren en hun positie in de branche te versterken.

 

Achtergrond PTV

PTV Logistics - een vooraanstaand wereldwijd softwarebedrijf - voor het plannen, berekenen en optimaliseren van transport, is al enkele jaren een klant van Lead Today. Op structurele basis bieden we hen ondersteuning bij het verbeteren van hun organische en betaalde posities in Google, bereiken we hun relevante doelgroep met doelgerichte social media campagnes en ondersteunen we hen in het stukje meetbaarheid (o.a. via Google Analytics). PTV is een jonge, ambitieuze en snelgroeiende organisatie voor wie wij de online marketingstrategie hebben herijkt.

 

De beslissing van PTV om met ons in zee te gaan, was niet omdat ze geen strategie hadden, maar omdat zij het waardevol vonden om samen met een externe partij alle aspecten nog eens goed te bekijken. Samen namen we de tijd om de doelen en doelgroepen te evalueren, om vervolgens bestaande keuzes te heroverwegen of nieuwe toevoegingen te doen aan hun marketingmix, met als doel succes te behalen en toekomstbestendigheid te garanderen.

 

Onze aanpak

Met onze online marketingstrategie hebben we voor PTV Logistics in circa 6 weken een gedegen strategie gecreëerd die hun doelen ondersteunt en hen inzicht gaf in de roadmap voor de komende maanden. De focus ligt hier niet op het wiel opnieuw uitvinden, maar om keuzes en besluiten te herijken en binnen no-time een concreet actieplan op te leveren, op basis van een gedegen strategie.

 

Hoe hebben wij het traject met hen aangevlogen?

 1. Samen stelden we de belangrijkste facetten vast (doelgroep, ambities, marktontwikkelingen etc.)
 2. Ons team is in de beschikbaar gestelde informatie gedoken; in dit onderdeel staan we bijvoorbeeld stil bij eerder uitgeschreven strategieën, controleren we alle kanalen en tactieken die PTV Logistics momenteel inzet (bijvoorbeeld het e-mailmarketingsysteem – technische inrichting en mailperformances, maar ook kanalen die we niet beheren – social organic bijvoorbeeld). Zo kregen we in no-time een volledig beeld van de volwassenheid o.g.v. marketing binnen de organisatie en ontdekten wij waar mogelijke kansen ter verbetering lagen. Hiermee voorkomen wij ook dat we het wiel opnieuw gaan uitvinden; want wat al goed staat, staat!
 3. Vervolgens organiseerden we een strategische sessie met het team van PTV waarin wij de gevonden actiepunten, bottlenecks en kansen met het team bespraken.
 4. Daaropvolgend organiseerden we een interactieve sessie waarin we samen de doelgroep en de klantreis hebben herijkt. Zo konden we optimalisaties doorvoeren en creëerden we samen een verfijnd beeld van wanneer, hoe en wat de marketingkansen zijn om de ideale doelgroep te bereiken.
 5. Op basis van de verzamelde informatie werkten we zowel contentlijnen als leadgeneratieprogramma’s uit. Hierdoor ontstaat er een perfecte mix tussen structurele zichtbaarheid onder de relevante doelgroep en concrete leadgeneratieprogramma’s.
 6. We formuleerden concrete doelen én maakten op basis daarvan een actieplan met de uit te voeren taken
 7. We verdeelden onderling rollen; we bespraken welke acties het team van Lead Today uitvoerde en met welke onderdelen PTV Logistics aan de slag ging.
 8. En zo brachten we de ontwikkelde strategie en het actieplan in uitvoering! The End 😊

 

Marketingmix – inzet van kanalen

Om een kijkje te geven in de uiteindelijke uitvoering, nemen we jullie graag mee in de mix van kanalen die wij inzetten voor PTV Logistics:

 

 • LinkedIn advertenties
 • LinkedIn organisch
 • SEO (Search Engine Optimization)
 • SEA (Search Engine Advertising)
 • E-mailmarketing
 • Media inzet

 

LinkedIn advertenties

Doordat PTV zich volledig op de zakelijke markt richt, is LinkedIn het ideale platform om in contact te komen met potentiële nieuwe klanten. Door middel van social advertenties op dit platform trekt PTV direct de aandacht van professionals binnen diverse branches. Daarnaast biedt LinkedIn geavanceerde targetingopties, waardoor PTV specifiek advertenties kan tonen aan besluitvormers en beïnvloeders.

 

LinkedIn organisch

Door regelmatig waardevolle organische content te delen, zoals blogs, nieuws en inzichten in de transportsector, kan PTV zich positioneren als een autoriteit in hun vakgebied. Dit versterkt hun merkimago en vergroot organisch bereik.

 

SEO (Search Engine Optimization)

Het optimaliseren van de website en content voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines is essentieel om organisch verkeer te genereren. Door relevante zoekwoorden in de content te integreren, verbetert PTV hun online zichtbaarheid en wordt de kans vergroot dat ze worden gevonden door organisaties die op zoek zijn naar transportoplossingen.

 

SEA (Search Engine Advertising)

Met SEA (Google Ads) adverteert PTV gericht op zoekwoorden die relevant zijn voor hun doelgroep. Betaalde advertenties verschijnen bovenaan de zoekresultaten, waardoor PTV direct zichtbaar is wanneer potentiële klanten actief zoeken naar transportoplossingen.

 

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een directe manier om in contact te blijven met potentiële klanten. Regelmatige nieuwsbrieven met updates over PTV's producten, case studies, en relevante branche-inzichten houden het merk top-of-mind bij de doelgroep. E-mail is ook een uitstekend kanaal voor het delen van exclusieve aanbiedingen, uitnodigingen voor evenementen of webinars en het verzamelen van feedback.

 

Media inzet

Het inzetten van media biedt de mogelijkheid om het bereik te vergroten en de geloofwaardigheid van het merk te versterken door aanwezigheid in gerenommeerde publicaties. Doelgerichte advertenties stellen PTV in staat om specifieke doelgroepen te bereiken en educatieve content te delen om potentiële klanten te informeren. Door het delen van relevante content kan PTV de betrokkenheid van haar doelgroep vergroten en haar expertise tonen binnen de branche.

Benieuwd hoe jij ervoor staat? Download nu onze uitgebreide checklist en zet de eerste stap naar het creëren van een effectieve online marketingstrategie die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten zal brengen.

 

Download hier de checklist!

Bij Lead Today staan we klaar om jouw bedrijf te ondersteunen met doelgerichte online marketingcampagnes die échte resultaten opleveren. Net als bij PTV Logistics focussen we ons op de waardevolle diensten van jouw onderneming. 

 

Benieuwd hoe wij jouw doelen gaan realiseren? Neem dan contact met ons op.