Lead Today

Bedrijfsgroei

Je bedrijf laten groeien kan op meerdere manieren. Welke manier kies jij?

Manieren om je bedrijf te laten groeien

Bedrijfsgroei: hét doel dat veel organisaties nastreven. Groeien betekent immers meer omzet en het innemen van een steeds prominentere plek in de markt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie op een gezonde manier groeit, zonder groeipijn? Daar zijn verschillende oplossingen voor, die per bedrijf verschillen. Je kunt de keuze maken om te groeien op eigen kracht óf door middel van overnames, fusies of het opbouwen van een partnernetwerk. Bij Lead Today geloven we in de eigen kracht van organisaties om duurzame groei te realiseren, door het optimaliseren van marketing en sales.

Bedrijfsgroei door marketing- en salesoptimalisatie

Het werven van nieuwe klanten (new business) is essentieel om organische bedrijfsgroei te realiseren. Zonder klanten is er per slot van rekening geen omzet. Marketing en sales staan samen aan het front als het gaat om klanten werven. Schouder aan schouder moeten zij leads - en uiteindelijk klanten - generen. De marketing en sales processen moeten een geoliede machine worden, die consistente en voorspelbare resultaten oplevert. Zo verhoogt je omzet én krijg je grip op bedrijfsgroei.

Om die sterke samenwerking en organische bedrijfsgroei mogelijk te maken is het belangrijk ook te kijken naar hoe interne processen binnen de marketing- en salesteams efficiënter ingericht kunnen worden en of daar genoeg middelen voor beschikbaar zijn, zoals personeel, kennis, skills en software. Op deze manier zorg je dat jouw organisatie de groeiende stroom klanten effectief weet te managen en op een duurzame manier kan groeien.

 

De Lead Today aanpak voor bedrijfsgroei

Wij geloven dat een geoliede marketing- en salesmachine versnelde bedrijfsgroei mogelijk maakt. Deze aanpak heeft veel raakvlakken met de Scaling Up Methode van Verne Harnish. In zijn belangrijkste boek ‘Scaling Up’ identificeert hij drie groeiobstakels: leiderschap, schaalbaarheid van infrastructuur en marketing. De twee laatste obstakels zie je ook terugkomen in onze groeistrategie. In deze strategie focussen we op de interne en externe marketing- en salesinrichting.

Groeistrategie

Onze groeistrategie bestaat uit twee hoofdonderdelen. Enerzijds stellen we een leadgeneratieplan op, gericht op de korte termijn. Hierin formuleren we een reeks leadgeneratieprogramma’s om een stabiele stroom leads te realiseren. Anderzijds formuleren we een transformatieplan gericht op de langere termijn, waarbij de huidige organisatie van marketing en sales onder de loep wordt genomen. Aan de hand van verschillende transformatieprogramma’s optimaliseren we de marketing- en salesprocessen om een toekomstbestendige organisatie op te bouwen.

Klaar om te groeien?

Meer weten over onze aanpak? Lees hier verder of neem contact op met een van onze groeimanagers.

Arrow